AKTIVITETER

KURSER


Rasklubben Hollandse Herdershond bjuder in till nybörjarläger i IGP!


Välkommen på en helgkurs i hundsporten IGP!

Kursen riktar sig till dig som vill börja träna och tävla IGP och BSL med din hund eller som är i uppstarten av träningen.


Kursen inleds på torsdag eftermiddag med ett pass teori där vi går igenom vad IGP är, moment och bedömning. Fredag, lördag och söndag kommer vi sedan att ägna åt praktisk träning av spår, lydnad och lekutveckling/bitarbete. Under passen med lekutveckling/bitarbete så kommer vi fokusera på övningar som du kan öva på själv med din hund men som du har nytta av inför skyddsträning med figurant. 


Alla oavsett ras och som är medlem i någon SBK-klubb är välkommen att delta!


Datum och tid: torsdag till söndag 15-18 juli. Vi börjar på torsdag eftermiddag kl 17- ca 20 med teori. Praktisk träning fredag, lördag och söndag kl 10-16 (med paus för lunch). 


Plats: Uppsala med omnejd. 


Pris: 1900 kr för medlemmar i Rasklubben Hollandse Herdershond (RHH). 2200 kr för övriga. Medlemskap i RHH kostar 250 kr och mer om hur du blir medlem kan du läsa här. Information om betalning kommer vid anmälan. 


Anmälan: anmäl dig via formuläret här. Anmälan är bindande och återbetalas endast mot uppvisande av giltigt veterinär- eller läkarintyg.

Vid frågor, maila ordforande.rhh@gmail.com


Förkunskapskrav:    

  • medlemskap i någon klubb inom SBK-organisationen
  • hunden bör vara minst 6 månader gammal vid kursstart 
  • du bör ha gått en allmänlydnadskurs eller ha motsvarande kunskaper
  • du behöver tillgång till bil under kursen


Instruktörer: Hampus Stavem och Pia Selin. Både Hampus och Pia är SBK-instruktörer inom bruks- och tävlingslydnad samt spår och tävlar IGP3 med egna hundar. Hampus är även IGP-domare. 


Vad är IGP och BSL? IGP är en hundsport som består av tre delar; spår, lydnad och skyddsarbete. Under en tävlingsdag prövas hunden i alla dessa tre delar. BSL består av två delar; spår och lydnad. I Sverige får bruksraser tävla IGP och alla renraser får tävla BSL. Läs mer om IGP och BSL här